Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Gebeliğin 2. Haftasında Annede ve Bebekte Olan Değişimler

Hamileliğiniz ile ilgili henüz işin başındasınız bebeğinizi ve kendinizde herhangi bir hisse  kapılmamışsınızdır.Daha yolun başındasınız siz ve bebeğiniz için önemli haftalar daha ileride başlayacak şimdiden rahat olun ve bebeğinize kavuşacağınız güzel günlerin hayalini kurun. Gebeliğinizin 2. Haftasında çok hafif bazı sancılarınız olabilir. Bunlar sizi fazla rahatsız edecek ciddiyette değildir. Yumurtlama nedir ve ne zaman olur Aylık döngüleriniz boyunca genellikle yuumrtalıklarınızdan biri bir veya birkaç yumurta bırakır.bırakılan yumurta, folikülün üzerinde durur. Folikül bir hormonunuzun salgılanmasıyla falopian tüpüneüze düşer. Aylar boyunca birçok folikül yumurtlarınızı büyütmeye çalışır fakat bunların içinden sadece baskın olanlar ve tahminenen 20-25 kadarını ancak büyütür.Bu büyütme işlemleri gerçekleşirken uterus zarınız büyümeye başlar.Foliküllerinizden Östrojen hormonu salgılanır ve östrojen hormonu sayesinde döllenmiş yumurtayı almanız kolaylaşır Yumurtanızın gelen spermlerle döllenemezse uterusunuz içindeki kanla oluşan astara gerek kalmamış demektir. Bir sonraki adet döneminizde işe yaramayan kısımlar vücudunuzdan dışarı atılır. Bu olay genellikle yumurtlama evresinden iki hafta sonra gerçekleşir.
           Kadınların çoğunda adet döngüsü 28 ile 32 günlüktür. Yumurtlama olayı tahminen son adetinizin 14. gününde gerçekleşir.Herkesin yumurtlama zamanı farklı olabilir. Yumurtlama zamanınızdan kesin emin olabilmeniz için eczanelerden testler alabilirsiniz Yumurtaniz foliküle bırakıldığı andan 1 veya 2 gün içinde döllenmeye müsaittir.Hamile kalmaya çalışıyorsanız yumurlama günlerinize dikkat etmeniz gerekir Yumurtlamaya hazır olduğunuz zamanlarda bazı şeyler hissedebilrsiniz. Koku almada hassas olabilirsiniz,Karın ağrıları çekebilirsiniz,Bazı kadınlarda cinsel istek artabilir ve kadınlar eşlerine karşı istekte bulunabilir. Hamile kalmak için ilişkiye girilmesi gereken uygun zaman olabilir ve vücut ısınızda artış olabilir bunun için düzenli bir ateş ölçümü yapıp not alabilirsiniz
               Gebelikte 2. Haftada Annedeki değişiklikler Vücudunuzda herhangi bir değişiklik olmaz.Yumurtlama dönemlerinizi öğrenmeye çalışabilirsiniz Cinsel isteğiniz artacağı için eşinize daha fazla yaklaşabilirsiniz ve eşiniz size herzamankinden daha çekici görünebilir. Gebelikte 2. Haftada Bebekteki değişiklikler Üzgünüz resmi olarak hamile sayılamazsınız ve henüz bebeğiniz oluşmadı fakat eğer hamile kalırsanız bu haftaki yumurtlama döneminizi de başlangıç yapmış olacaksınız Haftanın önerileri Sigara, alkol gibi bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmelisiniz bu sizin için bir başlangış olsun çünkü bebeğinizin bazı kalıtsal hastalıklarına sebep olabilirsiniz Folik asit desteği almanız gerekiyor. Balık, Fındık Ceviz ve benzeri folik asit içeren besinlerle beslenin ve ya eczanelerden alacağınız vitamin haplarını kullanınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder